SAMSUN / TEKKEKÖY - Dursun Korkmaz İlkokulu

Dursun Korkmaz İlkokulu

Adres
KARAOĞLAN MAH. 586 SK. DURSUN KORKMAZ ILKOKULU VE ORTAOKULU BLOK NO: 2 İÇ KAPI NO: 1 TEKKEKÖY / SAMSUN
Vizyon
• Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi; hak ettiği yere getirmek için, sürekli çalışan bireyler yetiştirmek • Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yakın çevremizde kültür merkezi olmak • Öğrencilerin rahat edebilecekleri ve sevecekleri bir okul ortamı hazırlamak • Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen • Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır. • Bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; • Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.
Misyon
• Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, • Sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, • Fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, • *Yüce Önder Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller, • Bilgi edinmeyi amaç edinen ve bu bilgileri uygulayabilen, • Kendini sürekli yenileyen, • Araştırmayı seven, teknolojiyi kullanan, • Bireye ve topluma karşı saygılı, duyarlı, • Sosyal sorumluluk bilincine sahip, • Kendisiyle barışık, hoşgörülü, • Düşünsel yönden gelişmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2020-2022 yıları arasında 3 etwinning ulusal kalite etiketi 1 Avrupa etwinning kalite etiketi almıştır.
Tekkeköy Belediyesi Özel Halk Minibüsleri
Karaoğlan Mahallesi 586.Sok.No:2 Tekkeköy/Samsun
İlçe merkezine 7 km İl Merkezine 20 km
Sportif Etkinlikler
Okulumuz güreş takımı samsun güreş müsabakalarına düzenli katılım sağlamaktadır.Ayrıca Dart takımı, masa tenisi takımı futbol ve voleybol takımları bulunmaktadır.